De hoofdstad van het Griekse eiland is Zakynthos stad. De lokale bewoners noemen de stad Chora. Dit is een stad met veel culturele bezienswaardigheden. Toeristen die veel willen zien tijdens hun vakantie, moeten zeker de stad eens in. Wat kun je er allemaal doen?

Over Zakynthos stad

Zakythos-stad is de hoofdstad van het eiland Zakynthos. Het ligt aan de oostkant van het eiland. Vanaf de luchthaven is het zo’n vijf kilometer afstand. Ook valt de stad op vanwege de grote haven. Dit is de grootste haven van het eiland en er komen ook vaak ferry’s vanuit bijvoorbeeld Italië en andere Griekse eilanden. Soms liggen hier ook cruiseschepen voor een dagje. Met zo’n 40.000 inwoners is het een behoorlijk grote stad te noemen.

Bezienswaardigheden in de stad

In Zakynthos-stad kun je verschillende bezienswaardigheden vinden. Zo zijn er veel prachtige, oude gebouwen, die je zeker eens bekeken moet hebben. Het gemeentehuis is bijvoorbeeld zo’n gebouw. Of wat dacht je van de historische bibliotheek? Tijdens een stadswandeling kun je alle kleine details spotten. Maak een stadswandeling bijvoorbeeld met een gids, of ga zelf op verkenningstocht uit. Je zult een ongetwijfeld een aantal prachtige dingen zien.

Kerken van Zakynthos stadZakynthos stad

Ook de kerken in de stad zijn waanzinnige bezienswaardigheden. Zo heb je bijvoorbeeld de Agios Nikolaos of the Quay kerk, die al werd gebouwd in 1583. Andere kerken die zeer de moeite waard zijn, zijn Panagia ton Angelon kerk, Agios Markos kathedraal en Agios Markos katholieke kerk. Deze zijn in de meeste gevallen gelegen aan pleinen waar je nog veel meer bijzondere bouwwerken kunt zien.

Musea

Wil je echt veel cultuur snuiven, dan kun je een van de vele musea bezichtigen. In Zykanthos-stad zijn meerdere fantastische musea te bekijken. Zo heb je bijvoorbeeld het Het Zakynthos Byzantijns museum met schilderijen uit de dertiende eeuw. Het museum is ook al van buitenaf een echte must om te bekijken. Het museum Solomos museum is gericht op de dichter Dionysios Solomos. Vlakbij is ook zijn graf te bezichtigen.

Bezienswaardigheden buiten de stadZakynthos stad

Als je de auto pakt, of de bus (al kan dit soms wat lastig zijn), dan kun je net buiten de stad een paar bijzondere bezienswaardigheden vinden. Zo kun je naar de nougatfabriek gaan. Hier kun je een rondleiding krijgen. Ook kun je naar het wijnhuis Solomos Winehouse gaan. Hier kun je een heerlijk glas wijn drinken of zelfs meedoen aan een speciale wijnproeverij.

Uit eten gaan in de stad

Wil je ergens een hapje eten in Zakynthos stad? Er zijn genoeg horecagelegenheden waar je terecht kunt. Zo kun je sowieso meerdere echte typische Griekse restaurants vinden. De traditionele Griekse gerechten kunnen erg divers zijn. Zo zijn er sowieso veel gerechten met vlees of vis, maar kun je ook vegetarisch eten. Er zijn salades en gegrilde groentes. Laat je verrassen door het heerlijke eten in de stad. Eten kun je goed bij het St. Marko’s plein of het St. Dennis plein. Toch zijn er ook buiten deze pleinen om een paar goede pareltjes te vinden qua restaurants. Wil je geen Grieks eten hebben? Met een beetje zoeken kun je ook wel Italiaanse en Chinese restaurants vinden, maar deze kunnen wel erg schaars zijn.

Veel plezier tijdens je vakantie in Zakynthos