Zakynthos vakantie

Bezienswaardigheden op Zakynthos

Zakynthos dat bekend staat om zijn prachtige blauwe zee. Hoe heerlijk zou het zijn om hier een weekje te vertoeven, alle bezienswaardigheden te bezoeken die Zakynthos jou te bieden heeft en iedere avond heerlijk een hapje te eten, in een restaurant met prachtig uitzicht. Welke bezienswaardigheden zijn er allemaal te vinden op Zakynthos?

Zakynthos stad

Dit is meteen de hoofdstad van het eiland. In 1953 werd de stad bijna geheel verwoest door een aardbeving, maar het gezellige sfeertje wat er destijds al hing is niet verloren gegaan. Theaters, musea, kerken het stadje heeft het allemaal. Even lekker winkelen? Ook dat kan prima in Zakynthos stad.

Caretta-Caretta schildpadden

Dikkopschildpadden worden ze ook wel genoemd, dit hebben ze te danken aan de afmeting van hun hoofd. Deze schildpad komt enorm veel voor rondom Zakynthos, wil je hem spotten dan is een reisje naar het eiland dus enorm aan te raden. Soms worden stranden zelfs afgesloten omdat de Caretta-Caretta schildpadden er eitjes hebben gelegd. Vanuit het in het zuiden gelegen Laganas vertrekken dagelijks meerdere boottochten naar het eiland Marathonisi. Hier kun je de hele dag schildpadden spotten.

Laganas heeft verder een prima uitgaansleven, veel terrasjes en restaurants. Indien je aan de inwendige mens wilt werken ben je hier dus prima op je plek.

Blauwe grotten

Zakynthos beschikt over een rotsachtige kustlijn. In de loop der jaren zijn er diverse grotten ontstaan, die kun je als toerist bezichtigen. Bijzonder zijn de blauwe grotten. Doordat het licht het water weerkaatst krijgen de grotten een blauwe kleur. Zeker in de vroege ochtend is dit goed waar te nemen. Andere bijzondere grotten bevinden zich bij Xigia. Deze grotten bevatten collageen en zwavel. Dit heeft een geneeskrachtige werking op reuma en andere gewrichtsklachten

Agios Sostis en Navagio Bay

Agios Sostis herbergt een bijzondere verhaal. Het eilandje was voor de aardbeving namelijk verbonden met het vaste land van Zakynthos. Inmiddels is het met een brug weer verbonden met de plaats Laganas. Navagio Bay is vooral bekend door zijn scheepswrak. De baai wordt omringd door kalkstenen, maar ook kliffen en rotsen. Dit alles samen geeft het een aparte uitstraling. De zee is er azuur blauw, wellicht weet je nu meteen wat we bedoelen. Het is namelijk het punt wat je vaak op foto’s terug ziet.

Tsilivi, Kampi en Keri

Bezienswaardigheden op Zakynthos

Tsilivi is een badplaats in het noordoosten van Zakynthos. Er is een strand met ligbedden, diverse restaurantjes, winkeltjes, clubs en discotheken. Vissersbootjes spelen rondom het plaatsje een soort taxi. Ze brengen je daar waar je maar heen wilt.

Kampi en Keri bevinden zich in het zuidwesten het eiland. De schitterende zonsondergang is wat de plaatsen zo romantisch maakt. Op een berghelling, aan het water van de zee, zie je aan het einde van de dag de zon onder gaan. De kleuren van de zon schitteren prachtig op het blauwe water. Keri bevindt zich op korte afstand van Zakynthos stad.

Zakynthos