Zakynthos vakantie

De mooiste stranden van Zakynthos

Je kunt uitgaan en naar de mooiste stranden op Zakynthos

Zakynthos is een prachtig eiland in Griekenland, waar je meerdere stranden kunt vinden. Het is één van de redenen waarom mensen naar Zakyntos gaan. Welke stranden mag je echt niet missen als je op dit eiland bent? Met andere woorden waar zijn de mooiste stranden van Zakynthos?

Over Zakynthos

Zakynthos maakt deel uit van de Ionische eilanden. Het wordt gezien als een zonnig eiland waar je veel kunt zien en doen. Voor jongeren zijn er veel uitgaansmogelijkheden die betaalbaar zijn. Ben je een echte zonaanbidder? Dan zijn er ook meerdere stranden waar je heen kunt gaan. Maar wat zijn precies de mooiste stranden van Zakynthos?

Shipwreck BeachDe mooiste stranden van Zakynthos

Het bekendste strand van het eiland is Shipwreck Beach. Hier vind je een oud schipswrak op het strand. Het strand ligt tussen de kliffen en heeft een paradijselijke uitstraling. Je kunt er niet gemakkelijk komen, omdat je er alleen met een boot kunt komen. Er zijn echter genoeg locals die je er voor een beetje geld heen varen. Houd er rekening mee dat het hier heel erg druk kan zijn, zeker in de zomermaanden. Hier kun je dus niet ontspannen in de zon gaan liggen.

Gerakas beach

Gerakas Beach is geen strand waar je zomaar mag verblijven. Dit komt omdat het een gebied is waar vaar veel schildpadden hun eieren leggen. Dit gebied wordt daarom goed beschermd en gelden er strenge regels als je hier heen wilt gaan. In de juiste periode kun je ’s avonds een tocht maken om de schildpadden te bekijken. Bij het informatiecentrum kun je meer informatie krijgen over dit gebied. Ook dit is de moeite waard.

De mooiste stranden van Zakynthos

Kalamaki beach

Kalamaki Beach ligt redelijk in de buurt van de luchthaven. Dit is een mooi zandstrand, waar het qua toerisme doorgaans minder druk is. Je kunt hier ook heel geleidelijk het water in lopen. Leuk is dat het hier goed te doen is om te snorkelen of duiken en je hebt kans om tijdens dit soort trips schildpadden te zien. Deze worden hier namelijk vaker gespot.

Banana beach 

Banana Beach is een strand voor de mensen die van drukke en gezellige stranden houden. Er zijn restaurants en uitgaangsgelegenheden. Ook zijn er meerdere plekken waar je een ligstoel in de zon kunt huren. Er zijn discotheken en het is een aanrader om over de boulevard te struinen. Of huur eens een duik- of snorkelset, maak een tochtje op een boot of die andere watersportactiviteiten.

Makris Gialos beach

Makris Gialos beach is een kiezelstrand, dus het is niet voor iedereen weggelegd. Sommige mensen missen hier het zand. Het voordeel van dit strand is echter dat het een prachtige locatie is en dat je hier heerlijk kunt ontspannen. Er zijn meerdere ligstoelen te huur. Houd jij van snorkelen of duiken? Dan zit je hier zeker goed, want het water is heerlijk helder.

Zakynthos